Content feed Comments Feed

În perioada 29-31 iulie 2010, la Nemtisor, loc aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamt si a Schitului Icoana Nouă, va avea loc o Adunare a Tinerilor Crestini Ortodocsi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cu tema „Tânărul - între reusită si esec“. La această întrunire vor participa circa 400 de tineri care vor ajunge la eveniment joi seara, 29 iulie a.c., când va debuta si programul propriu-zis cu vizionarea unui film artistic ce surprinde problemele cu care se confruntă tineretul astăzi.

Vineri dimineată, începând cu ora 7:30, tinerii vor participa la slujba Sfintei Liturghii ce va fi săvârsită de către Înaltpreasfintitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de Înaltpreasfintitul Părinte Serafim Joantă, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, iar de la ora 10:00 vor debuta o serie de discutii pe grupe. De la ora 15:00 vor avea loc activităti sportive, iar începând cu ora 17:00 vor fi reluate discutiile, de data aceasta în plen, pe marginea temei „Tânărul - între reusită si esec“, urmând ca la ora 21:00 tinerii să participe la un foc de tabără.

În prima parte a zilei de sâmbătă, tinerii vor propune si discuta despre o serie de proiecte pe care să le poată aplica ulterior în parohia de care apartin. De la ora 14:00, acestia vor asculta un cuvânt al Înaltpreasfintitului Părinte Teofan, rostit la închiderea acestei adunări.

La această întrunire vor participa, ca invitati, si pr. prof. Constantin Nicula din Sibiu si Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de Consiliere si Formare ”Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din Iasi. Organizatorul acestei actiuni, din partea Centrului Eparhial Iasi, este protos. Nicodim Petre.

(Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor)

0 Responses to Adunarea Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Trimiteți un comentariu

Vizitați și „Atelier de familie”

ICOANA ZILEI:

Calendar Creștin Ortodox (Doxologia)

Postări populare